Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Συγκρούομαι, άρα υπάρχω

Η πρόσφατη οργανωμένη επίθεση των νεαρών αντιεξουσιαστών στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας επαναφέρει ένα διαχρονικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας στην επικαιρότητα.

Ο τελευταίος Παρτιζάνος

Με αφορμή την έξοδο της ταινίας του Ανδρέα Χατζηπατέρα “ Ο Τελευταίος Παρτιζάνος” στις κινηματογραφικές αίθουσες στις Οκτωβρίου ο Μανώλης Γλέζος παραχώρησε συνέντευξη τύπου μαζί με τον σκηνοθέτη. Φυσικό ήταν η συζήτηση γρήγορα να ξεστρατίσει στην πολιτική επικαιρότητα και όχι μόνο.

Βιώνοντας τη μαγεία του Θεάτρου

Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν το θέατρο και να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της τέχνης του, μέσα από τα θεατρικά εργαστήρια που διοργανώνει η ΑΘΟΑ, κάθε Τετάρτη και μέχρι τον Ιούνιο.

Μετά τις Πρέσπες

Παρά την προοπτική για οικονομική ανάπτυξη και απομάκρυνση από την βαλκανική φτώχεια, παρά την καλή θέληση της Ελλάδας για συμβιβασμό και παρά τις αφόρητες πιέσεις των δυτικών για επίλυση του ζητήματος, οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας απείχαν σε μεγάλο ποσοστό από το δημοψήφισμα, αποδεικνύοντας ότι πολύ δύσκολα θα απαρνηθούν τον “Μακεδονισμό” με τον οποίο γαλουχήθηκαν.

Τι είναι η πόλη μας;

"What is the city but the people?"αναρωτιέται με ρητορικό τρόπο ο Σαίξπηρ, στη γ' πράξη του "Κορολιανού". Αλλά μήπως δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που κάνουν την πόλη, αλλά και η Ιστορία της, τα μνημεία της το φυσικό και οικιστικό της περιβάλλον; Όλα αυτά που αξεδιάλυτα και συμπληρωματικά καθιστούν κάθε πόλη μοναδική.

Το κόμμα της αποχής

Στις προηγούμενες εκλογές η αποχή έφτασε, για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες, στο υψηλό ποσοστό 43,84%. Εν όψει των εκλογών, τα κόμματα εστιάζουν την προσοχή τους  ειδικά σε εκείνους τους επτακόσιους εβδομήντα χιλιάδες ψηφοφόρους του Ιανουρίου 2015 που προτίμησαν να απέχουν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΤΟΥΚΗΣ: “ Η φωτογραφία μού χάρισε το ταξίδι...”

Το έκτο κατά σειρά φωτογραφικό λεύκωμα του Βασίλη Κολτούκη με τίτλο “ Γράμμα από την Αλεξάνδρεια” κυκλοφορεί σε λίγο καιρό. Πρόκειται για μια ταξιδιωτική αφήγηση με 82 ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την πόλη της Αλεξάνδρειας. Η έκδοση συμπεριλαμβάνει επτά ποιήματα του Κωσταντίνου Καβάφη και θα είναι δίγλωσση, στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Πράγματα που μου έπεσαν στο κεφάλι
Σακκάς Ευθύμιος

Είμαι έξι ή επτά ετών και διασχίζω την οδό Μελά στην Άρτα επιστρέφοντας σπίτι από το σχολείο. Η μέρα είναι ηλιόλουστη, όπως λένε, αλλά φυσάει κατά ριπάς. Ακολουθώ την καθημερινή διαδρομή και στη συμβολή της Μελά με την οδό Βλαχερνών στρίβω αριστερά.