Με αφορμή την προβολή της ταινίας του Ανδρέα Χατζηπατέρα “ Ο Tελευταίος Παρτιζάνος” στις 28 Οκτωβρίου, ο Μανώλης Γλέζος παραχώρησε συνέντευξη τύπου μαζί με τον σκηνοθέτη. Φυσικό ήταν η συζήτηση γρήγορα να ξεστρατίσει στην πολιτική επικαιρότητα και όχι μόνο. Είπε, λοιπόν, ο Μανώλης Γλέζος μεταξύ άλλων:

“Στήριξα τον Τσίπρα, τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της Ελλάδας, με την ομιλία μου στο Ευρωκοινοβούλιο, το 2014, απέναντι στην επίθεση που δέχθηκε από όλα τα συντηρητικά κόμματα”.

“Η Ελλάδα δεν είναι ο Τσίπρας, η Ελλάδα είναι κάτι ξεχωριστό. Ο Τσίπρας είναι ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας”.

“Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις παραδόσεις και την κληρονομιά του ελληνικού λαού για να αντιμετωπίσουμε την άνοδο του νεοφασισμού και τα εκφυλιστικά φαινόμενα της δημοκρατίας”.

“Η μόνη κάθαρση που δεν έχει γίνει στην Ελλάδα, είναι στο δικαστικό σώμα”.

“ Όταν το 1941 ο Χίτλερ, στην ομιλία του στο Ράιχσταγκ, είπε ότι η Ευρώπη πια είναι ελεύθερη και δεν υπάρχει ούτε ένας εχθρός, αποφασίσαμε με τον Λάκη Σάντα να κατεβάσουμε την γερμανική σημαία από την Ακρόπολη και να του αποδείξουμε ότι από εκείνη τη στιγμή αρχίζει ο αγώνας. Η σημαία, πιστεύω, ότι δεν βρέθηκε επειδή την βρήκαν και την πήραν οι Γερμανοί και για να μην ξανασυζητηθεί ξανά το θέμα, το αποσιώπησαν”.

“Συνεργάζομαι με τον Λαφαζάνη, την Βαλαβάνη και άλλους, αποτελώντας ένα ενιαίο σύνολο και φυσικά θα κατέβουμε στις εκλογές, αφού πολιτική ζωή χωρίς συμμετοχή σε εκλογές δεν νοείται”.

Στο τέλος δε έκανε και δύο προτάσεις για διέξοδο από την οικονομική κρίση: 'Ολοι οι πολιτικοί που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό να τις φέρουν στην Ελλάδα, τουλάχιστον για δύο χρόνια, για να αποδείξουν ότι αν κάνουμε όλοι το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα,θα ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα. 'Ολοι οι 'Ελληνες της διασποράς, που υπολογίζονται τουλάχιστον σε 12 εκατομμύρια, να στείλουν από 1000 ευρώ ο καθένας, όχι στην κυβέρνηση,αλλά σε 3 συγγενείς τους, για να μπουν, έτσι, στην χώρα 36 δις εκατομμύρια ευρώ.